Ahol összeér ég és föld – Füle Tamás fotókiállítása a Biblia Múzeumban.

A kiállítás képei tizennyolc országban, nyolcvankét kattintásból születtek – velük és általuk a Ráday 28-ba szinte az egész világ beköltözött Skóciától Üzbegisztánig, Taliándörögtől Magyarigenig. A szinte hihetetlenül élénk és változatos, mégis valóságos színek kavalkádjából kisebb sorozatok, apróbb történetek bontakoznak ki például Jeruzsálemből vagy Kenyából. A kiállítási anyagban számos portré, földrajzilag meghatározhatatlan, időnként finom humorral ábrázolt belső történés és táj, emberi és más karakter is látható. Füle Tamás négy különleges installációban mélységes humánummal és szeretettel kapcsol össze vidékeket és portrékat: egy lángoló vörös hajú skót kislány tekintetében ott feszülnek a skót történelem évszázadai.

pic_fuletamas-kiallitas-harman

“Ez az ahol spirituális tér, ahol rádöbbenünk: itt összeér Föld és Ég. S ha tudnánk, ha mindig tudnánk, hol találkozik a kettő, többek lennénk, mint a földi halandók” – mondta megnyitó beszédében Bölcsföldi András, a budapesti teológia spirituálisa.
Füle Tamás fotókiállítása Szabó Dóra képaláírásaival április 8-ig várja látogatóit hétköznap 10 és 19 óra között Budapesten, a  IX. kerület Ráday utca 28-ban.

Az is itt van, ami nincs? Füle Tamással készült interjú

 

Nincs még bejegyzés

Comments are closed

Copyright ©2011 Kispest-Rózsatér Református Egyházközség | A családbarát közösség.