A Keresztút Zenekar története

regi_keresztut-231x139Ez egy családi és ugyanakkor közös lelki gyökerekkel rendelkező csapat. Már fiatalon is együtt zenéltünk a Kispest-Rózsatéri gyülekezetben, a mai Harangszó zenekar vezetője, Bartha Tibor irányítása alatt. Számtalan zenés délutánra emlékezhetünk gyülekezetünkben, Garán, Igriciben… Útkeresések és a családalapítás örömei után 1989-ben döntöttünk úgy, hogy együtt fogunk zenében és szóban bizonyságot tenni. Születtek, bennünk dalok, mai dalok – bizonytalanságban, kétségekben vergődő emberi érzésekből és Isten megszólító szavának erejéből. Elneveztük magunkat “Keresztút” zenekarnak, mert dalaink “egyéni keresztutak”-ról szólnak és Jézus Krisztusról, Megváltónkról. Kezdetben különböző szerzők dalai mellett énekeltünk saját dalokat, majd 1994-ben elkészítettük első, saját dalainkból összeállított kazettánk hangfelvételeit. Ha meghívtak valahova, örömmel mentünk, többször játszottunk Pécsett, Abaújszántón, budapesti börtönökben, voltunk Kiskunfélegyházán, Gyermelyen, Dunapatajon… 96-97-ben hosszú szünet következett (újabb gyermek születése, munkahelyi nehézségek), de 98-ban újra belevágtunk a rendszeres próba és szolgálat örömeibe. Ez ma már nem mindig egyszerű, mert hála az Úrnak van feladatunk bőven és a két családban hét gyermek is ránk bízatott. Ráadásul már nem is mi vagyunk az “ifjúság”. És mégis tennünk kell a dolgunkat mindaddig, amíg Tőle kapunk szavakat, gondolatokat, énekeket – üzenetet.

A Keresztút Zenekar most

A zenekar jelenlegi tagjai: Füle Imola (ének), Füle Tamás (vizuál technika), Géczy Katalin (ének, gitár), Géczy Lajos (hangtechnika), Géczy Ráhel (ének), Gyimesi Boróka (szaxofon), Kiss Domokos (gitár), Miklóssy Hajnalka (ének, cselló), Sápi Zoltán (bass gitár).

uj_keresztut Koncert letöltése

Az Újpalotai Református Missziói Egyházközség 2012-ben ünnepelte elindulásának és első Istentiszteletének 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból 2012. október 28-án a Közösségi Házban a Keresztút Zenekar koncertjére került sor, melynek címe:  Átkelés. A teljes koncertfelvétel letölthető mp3 formátumban

 forrás: Újpalotai Református Missziói Egyházközség

Nincs még bejegyzés

Komment hozzáadása

Copyright ©2011 Kispest-Rózsatér Református Egyházközség | A családbarát közösség.